Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drielandenpark Limburg geschikt voor marters

  •  
29-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marter_02.jpg
De kleine marterachtigen lijken in Nederland steeds zeldzamer te worden. Uit veldonderzoek door de Werkgroep Kleine Marterachtigen (WKM) in het Drielandenpark in Limburg blijkt dat dit gebied geschikt is voor kleine marters. Tijdens een onderzoek werden onder andere wezel en hermelijn gevonden.
In de periode van 29 september tot 7 oktober 2012 is op uitnodiging van ARK Natuurontwikkeling een veldonderzoek uitgevoerd door de WKM in het uiterste zuiden van Limburg. Het terrein Wolfhaag bij het Drielandenpunt van ARK en de Frankenhofmolen van het Limburgs Landschap werden onderzocht. De Wolfhaag kenmerkt zich door ruig grasland met kleine beekjes, ruigtes, doornhagen en graften dat extensief begraasd wordt door hooglanders. Dit natuurgebied loopt over in het Vijlenerbos met een structuurrijke bosrand waar nog hazelmuizen overleven. De Frankenhofmolen is een erf met een hoogstamboomgaard, bosbeek, doornhagen en vochtig ruig grasland.
Lees meer op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.