Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drie miljoen kapotte mobieltjes verstoffen thuis

  •  
14-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobiel

© mobiel, bron: pixabay

Er liggen drie miljoen kapotte mobieltjes in Nederlandse lades en nachtkastjes. Het goud in die mobieltjes staat gelijk aan 15.000 trouwringen. Reparatie van jouw kapotte mobieltje is beter voor het milieu en minder duur dan mensen over het algemeen denken.

Reparatie mobiel is betaalbaar

Uit onderzoek blijkt dat 6 op de 10 mensen een kapot mobieltje niet laat repareren. Ook gooit 12 procent van de mensen een kapotte telefoon gewoon bij het huisvuil. In een mobiel zitten behalve goud nog veel meer grondstoffen die grotendeels te recyclen zijn. Het is beter een mobiele telefoon in te leveren bij de milieustraat of hem te repareren. Gemiddeld kost een reparatie (slechts) 54 euro. 

Verspilling zeldzame metalen

De productie van mobiele telefoons kost veel grondstoffen en energie. Daarnaast bevatten telefoons zeldzame metalen die bij de winning gezondheids- en milieuproblemen opleveren. Reden genoeg om een kapotte telefoon te laten repareren en er op die manier langer mee te doen, aldus Milieu Centraal.
Bron: Milieu Centraal

Meer over:

mobiel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.