Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drentse kunstroute mikt op 25.000 bezoekers

  •  
18-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_111071.jpg
Een nieuwe, jaarlijks terugkerende, kunstroute door een natuurgebied in het Drentse Schoonoord moet 25.000 bezoekers per jaar trekken. Het initiatief met de naam De Legende van kunstenaar A. de Fluiter wordt 1 juni geopend. Woensdag gaven jongeren het startschot voor het project door enkele bomen bij de ingang van de route in te pakken.
Eind deze week gaan tien kunstenaars uit heel Europa aan de slag om kunstzinnige offerplateaus, bomen, figuren, meubels en schilderijen in de bosachtige omgeving te plaatsen.
De route begint bij openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en is 3,5 kilometer lang. In november wordt het project geëvalueerd. De initiatiefnemer vetrouwt erop dat het een jaarlijks terugkerend fenomeen kan worden. ,,Dat is veel beter voor de naamsbekendheid dan allerlei ad hoc-projecten'', aldus de kunstenaar. De route kost 70.000 euro per jaar en wordt dit jaar gesubsidieerd door onder andere Staatsbosbeheer.
 
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.