Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drenthe wijst natuurakkoord opnieuw af

  •  
10-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Henk_Bleker_03.jpg
De provincie Drenthe zal niet instemmen met het nieuwe natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw). Volgens de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma (PvdA) zijn de provincies met het nieuwe akkoord nog slechter af, zo liet hij vrijdag via zijn woordvoerster weten.
Cruciale rol
Munniksma speelde een cruciale rol tijdens het vorige natuurakkoord. Hoewel hij namens de provincies één van de onderhandelaars was die met Bleker tot het akkoord kwamen, trok hij later zijn steun in vanwege het volgens hem zwalkende gedrag van de staatssecretaris. ,,Ik kan het geschuif en gedraai niet langer goedpraten'', zei hij in december.
Beduidend minder geld
In het nieuwe akkoord komt volgens Munniksma minder grond beschikbaar voor natuur en is er de eerste jaren ook beduidend minder geld. De gedeputeerde maakte geen deel uit van de onderhandelingsdelegatie bij het nieuwe akkoord. ,,Hij was niet echt welkom en hij had er zelf ook moeite mee om met de staatssecretaris door te gaan'', aldus de woordvoerster.
Plussen
Bleker verwachtte vrijdagochtend nog dat alle provincies zullen meewerken. Met provincies die dat niet doen, zal op ,,strikte manier via de wet worden afgerekend'', zei hij. Neezeggers kunnen ook niet profiteren van de 'plussen' die het akkoord bevat, meldde de bewindsman.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.