Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Draaideur levert de energie voor kop koffie

  •  
27-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffie_01.jpg
De draaideur van Natuurcafé La Porte in Driebergen levert de energie die nodig is om koffie in het etablissement te zetten. Volgens de directeur van het café, is La Porte de eerste gelegenheid ter wereld met een toegangsdeur die energie opwekt.
Bezoekers van het café zien meters uitslaan op het moment dat de deur wordt opengeduwd. ,,Als iemand door de draaideur gaat, wekt dat voldoende energie op om een kop koffie te zetten'', aldus Van der Vloed.
La Porte is gevestigd in het oude station van Driebergen-Zeist. Niet alleen de deur van het café is bijzonder, maar op alle mogelijke manieren wordt er geprobeerd het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Zo is er gebruikgemaakt van innovatief hoogisolerend glas. Maar is er ook een zonnecollector die zonlicht omzet in warmte. Hiermee wordt het tapwater in het café verwarmd.
Over een jaar of vijf zal het bijzondere café de deuren alweer sluiten. Op termijn moet op de plek waar het oude stationnetje staat een kruising komen en gaat het pand tegen de vlakte.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.