Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dorpsraad tegen CO2-opslag

  •  
13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
co2.jpg
De dorpsraad van Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht) heeft de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (Milieubeheer) gevraagd af te zien van de ondergrondse opslag van CO2 in Barendrecht. Dat heeft de coördinator van de dorpsraad maandag laten weten.
Heerjansdam ligt tegen Barendrecht aan en de bewoners maken zich ongerust over de mogelijke opslag. De dorpskern ligt in de buurt van de put waardoor de CO2 eventueel de grond in gaat.
Heerjansdam is onder meer bang voor lekkages. De dorpsraad heeft eerder burgemeester en wethouders van Zwijndrecht gevraagd zich uit te spreken tegen de opslag, net zoals Barendrecht en Ridderkerk hebben gedaan.
Het kabinet moet beslissen of de proef van Shell om kooldioxide uit zijn raffinaderij in Pernis in het havengebied van Rotterdam op te slaan in lege aardgasvelden. Van der Hoeven en Cramer willen dit najaar de knoop doorhakken.
De dorpsraad van Heerjansdam is een adviesraad van de gemeente Zwijndrecht. De gekozen leden behartigen de belangen van de inwoners. De raad heeft een klein budget om zelf zaken te regelen. De burgemeester van Zwijndrecht is voorzitter van de dorpsraad.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.