Vroege Vogels

Doorgelicht, röntgenfoto's van dieren

  •  
02-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
Kikker en waterlelie

© fotograaf: Arie van 't Riet

Het is een deel van het dieren en plantenrijk dat we maar heel sporadisch te zien krijgen. Het binnenste van deze schepsels. Het boek 'Binnenste binnen' toont deze wereld. In dit boek zie je röntgenfoto’s van dieren. Op de foto’s zijn de botten maar ook bijvoorbeeld de spieren duidelijk zichtbaar. De röntgenfoto’s laten een grijs silhouet van een dier zien met daarin in het zwart het skelet.

Arie van 't Riet

Arie van ’t Riet maakte jarenlang röntgenfoto’s van mensen in het ziekenhuis. Toen hij een afgedankt apparaat mee naar huis kreeg, begon hij thuis ook röntgenfoto’s te nemen. Hij begon met foto’s van dode dieren en planten die hij vond. De kunst is om met verschillende energieën een foto te maken omdat een flinterdun boomblaadje andere straling vereist als het skelet van een vogel. De dieren staan allen in zwart wit op de foto’s, de planten kleurt Arie van ’t Riet heel zorgvuldig in.
Slechtvalk en muizen

© fotograaf : Arie van 't Riet

 De röntgenfoto die Arie van 't Riet speciaal voor Vroege Vogels maakte, torenvalk, huismuis en woelmuis.

Tentoonstelling

Naast een boek zijn sinds deze week de röntgenfoto’s van Arie van ’t Riet ook te bewonderen in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
De tentoonstelling duurt van 21 januari t/m 8 april 2018.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.