Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doorbraak voor Vegetarische Restaurantweek

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
vega.jpg
Meer dan tien sterrenrestaurants doen mee aan de tweede Vegetarische Restaurantweek van 1-7 oktober. In deze week kan de gast in meer dan honderd restaurants genieten van een speciaal voor de week ontwikkeld en gunstig geprijsd vegetarisch menu. De deelname van de sterrenrestaurants laat zien dat de vegetarische keuken ook in dit segment begint door te breken. Ambassadeurs van de week zijn Maarten Tjallingii en Antoinette Hertsenberg
Vegetarisch aanbod stimuleren
De Vegetariërsbond wil met De Vegetarische Restaurantweek een creatiever en gevarieerder vegetarisch aanbod in de horeca stimuleren. Het motto van de week is dan ook ‘Lekker Kiezen!’.
Tijdens de week kost een menu in de deelnemende restaurants slechts vijfentwintig euro. Er is keuze uit minstens 2 vegetarische menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’ In het hoog segment kost een menu 40 euro.
Deelnemende sterrenrestaurants zijn Het Zusje van de Librije (Zwolle), De Leuf (Ubachsberg), De Zwaan (Etten-Leur), Vermeer (Amsterdam), Solo (Gorinchem), Landhuishotel de Bloemenbeek (De Lutte) en Cordial (Oss).
Vakmensen
‘Iedereen kan een smakelijke vegetarische maaltijd maken. Het vergt alleen creativiteit en durf. Dat zie je wat eerder bij gerenommeerde koks die gewend zijn hun nek moeten uitsteken. Maar ook in restaurants zonder sterren vinden we zulke vakmensen.  De deelname van de sterrenrestaurants aan De Vegetarische Restaurantweek laat zien dat de fijnproever de vegetarische keuken ontdekt’
 Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
Ontdekken
Ambassadeurs van de week zijn wielrenner Maarten Tjallingii en Radar-presentatrice en kookboekenschrijfster Antoinette Hertsenberg.  Ook deze bekende vegetariërs  worden regelmatig geconfronteerd met het vaak magere vegetarische aanbod in de horeca. “Wat geweldig dat koks de vegetarische keuken ontdekken en omarmen. Vegetariërs willen graag verrast worden in restaurants – en elk initiatief dat daarbij helpt is een goed initiatief. Weg met de afgezaagde geitenkaasquiche!” Antoinette Hertsenberg.
Verrassing
Afgelopen woensdag stond Sterrenchef Carlo Chantrel van Restaurant De Zwaan samen in de keuken met Antoinette Hertsenberg in restaurant Van der Valk in Amersfoort. bij de bestelling van een vegetarisch gerecht kregen de bezoekers een heel bijzondere culinaire verrassing van hen.
Gesteund
De week wordt onder anderen gesteund door: Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind. De Vegetarische restaurantweek  is een initiatief van de Vegetariërsbond, het radioprogramma Vroege Vogels en Dinnersite. Via de website www.devegetarischerestaurantweek.nl   kan er worden gereserveerd.
Bron: Vegetariërsbond
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor