Vroege Vogels

Doorbraak bij milieutop scheepvaart

  •    •  
29-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
containerschip

© Bron Pixabay

In Londen was afgelopen week een grote milieutop over de internationale scheepvaart. Er is gesproken over onderwerpen als het verminderen van broeikasgassen en het verbieden van zware stookolie. Eelco Leemans, van milieukoepel ‘de Clean Shipping Foundation’ was erbij aanwezig en reageert in Vroege Vogels op de uitkomst van de top.
Belangrijkste onderwerp op de milieutop is een verbod op zware stookolie in het Arctisch gebied. Verder komt er een actieplan over het plastic afval van schepen. En is er gesproken over een nieuw wereldwijd ‘zee-probleem’. Dat van de drijvende eilanden. Ofwel de Drifting Fish Aggregation Devices (dFADs)” ‘large floating objects deployed by fishing vessels to attract fish.’
De top is georganiseerd door de milieucommissie van de Internationale Maritieme Organisatie (de scheepvaart-tak van de VN). De Clean Arctic Alliance (CAA) is een samenwerking van internationale natuurorganisaties, onder wie het WNF en Greenpeace. De CAA stelde eerder een ‘Arctic Commitment’ op en roepen bedrijven en zeevaartorganisaties op zich daarbij aan te sluiten.

Meer over:

scheepvaart, imo
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kirsten_dl
kirsten_dl2 nov. 2018 - 4:02

Wat een totaal onzinnige en overbodige maatregelen toch maar weer, alles onder het mom van zo gezegde klimaatverandering. Ga nou eindelijk is een keer begrijpen en aanvaarden dat wij kleine wezens geen vat hebben op en geen moer te zeggen hebben aan het klimaat. Ik vind het extreem gevaarlijk en dom om als mens in te grijpen op iets wat zichzelf steeds regelt. Opwarming van de aarde gaat in een cyclus, het verleden herhaalt zich steeds en na iedere (extreme) opwarming kwam er een afkoeling.Niet door de mens, industrie, CO2 uitstoot of whatever maar door vulkaanuitbarstingen, afnemende zonnecyclus, etc.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.