Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Door onenigheid geen Klimaatakkoord dit jaar’

10 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
vergaderen klimaatakkoord plannen

© Bron Pixabay

Dit jaar wordt er geen Klimaatakkoord meer gesloten door de vier regeringspartijen, omdat CDA en VVD dwarsliggen. Dat schrijft het AD op basis van bronnen rond het kabinet. De twee partijen zijn bang dat de benzine- en dieselprijzen omhoog gaan.
Op 21 december moet het voorstel voor het akkoord er liggen, maar de regeringspartijen hebben nu al veel vragen ingediend bij de klimaattafels. Het CDA maakt zich zorgen om mensen met lage inkomens die zelf het geld niet hebben om over te stappen van gas naar een warmtepomp in huis. De VVD is bang dat automobilisten de dupe worden, omdat de brandstofprijzen omhoog kunnen gaan.
De partijen zijn het wel eens geworden over het versneld sluiten van de kolencentrale in Amsterdam. Die gaat mogelijk al over anderhalf jaar dicht.
Meer dan honderd organisaties onderhandelen over het akkoord onder leiding van Ed Nijpels. Vorige week gaven industrie en milieubewegingen al aan dat het niet eenvoudig is om tot en akkoord te komen.
Zaterdag riep GroenLinks-leider Jesse Klaver het kabinet op de industrie van de klimaattafels weg te sturen. Zo zou volgens hem een doorbraak in het overleg kunnen worden geforceerd. Volgens Buma zou zo het hele overleg worden opgeblazen.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.