Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doodknuppelen forellen niet strafbaar

  •  
09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
forel_01.jpg
Het doodknuppelen van forellen tijdens een markt in Dwingeloo (Drenthe) is geen strafbaar feit. Dat meldde de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) donderdag. Volgens de LID zijn er geen wetten overtreden.
Zomermarkt
Tijdens een zomermarkt in augustus werden de forellen naar een visvijver gebracht waar bezoekers de vissen zelf konden vangen. Op de kant werden ze doodgeknuppeld met een rubberen hamer. De LID onderzocht of dat strafbaar was, maar zag geen reden tot vervolging.
Consternatie
De doodgeslagen vissen zorgden voor veel consternatie, ook in de landelijke politiek. Het CDA stelde Kamervragen over de kwestie aan staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw).
Levend
De nog levende vissen zouden vervolgens 5 dagen lang in het vijvertje hebben rondgezwommen, maar de LID heeft daarvoor geen bewijs gevonden. ,,Vissen laten zwemmen in zuurstofarm water zou wel strafbaar zijn geweest. Maar dit hebben we niet hard kunnen maken'', aldus een woordvoerder.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.