Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dood otter nog raadsel

  •  
03-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
otter_jokenijenhuis.jpg

© Fotograaf: jokenijenhuis

De otter die 13 januari dood werd gevonden bij de Nieuwkoopse Plassen is niet door een aanrijding om het leven gekomen. Dat is de opvallendste conclusie van de sectie die maandag op de vrouwtjesotter is gedaan. De boswachters van het gebied hadden dit niet verwacht, want tachtig procent van de dood gevonden otters in Nederland is aangereden.
Sectie
Uit de sectie bleek dat het wijfje niets gebroken of verbrijzeld had, waardoor een aanrijding snel werd uitgesloten. Omdat ze ook nog een goed gebit en redelijk vetpercentage had zijn ouderdom en ziekte ook een onwaarschijnlijke doodsoorzaak.
Gedumpt
Mogelijk is de otter door verdrinking om het leven gekomen, door bijvoorbeeld vast te komen zitten in een visfuik of muskusrattenval. Deze fuiken en vallen zijn in de Nieuwkoopse Plassen allemaal 'otterproof' gemaakt, maar daar buiten niet altijd. Mogelijk is het dier gedumpt door iemand die het dier in zijn fuik of val heeft gevonden. De boswachters van Natuurmonumenten zijn een onderzoek gestart.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.