Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dood dier Kloosterhaar 'vrijwel zeker wolf'

  •  
13-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf

© Fotograaf: raymonidas

In Overijssel, tussen Kloosterhaar en Bergentheim, is maandagochtend een dier aangereden waarvan "vrijwel zeker" is dat het om een wolf gaat. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Wolven in Nederland gezegd naar aanleiding van een bericht hierover van RTV Oost.
"Er zijn nu mensen ter plekke die het dode dier onderzoeken. In de loop van de dag wordt het naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het een wolf is. Maar zo te zien is dat vrijwel zeker het geval", aldus Leo Linnartz.
Volgens Linnartz loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. "Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe. Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio Niedersachsen, waar veel roedels leven."
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.