Vroege Vogels

Dominomus illegaal doodgeschoten

  •  
29-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_153291.jpg
De inmiddels wereldberoemde dominomus uit Leeuwarden is illegaal doodgeschoten. Dat stelt het ministerie van Landbouw in een brief aan De Faunabescherming. Omdat de brief niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, zei H. Niessen van De Faunabescherming maandag te verwachten dat justitie tot vervolging overgaat.
De mus werd twee weken geleden doodgeschoten door een medewerker van Duke Faunabeheer. Het vogeltje liet bijna de wereldrecordpoging dominostenen omgooien in het honderd lopen. De mus die in de zaal in Leeuwarden rondvloog, deed 23.000 stenen omvallen.
De directeur van Duke zei eerder de benodigde vergunning voor het afschieten van de mus te hebben. Een dag na het dodelijke schot ontspon zich een uitgebreide discussie over de vergunningverlening.
Dierenrechtenorganisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) zegt aangifte van het schietincident te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.