Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dom Bontje van dit jaar: rapper Lil' Kleine

21 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
bont_pixabay
Rapper Lil’Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje. De stichting Bont voor Dieren wil met die verkiezing laten zien welke bekende Nederlanders "nog altijd niet begrijpen dat bont echt niet kan".

Coyotebont

Lil’Kleine heeft zijn ‘winst’ te danken aan een jas met een kraag van coyotebont waarin hij het afgelopen jaar meerdere keren is gespot. Daarmee krijgen andere jongeren het idee dat bontdragen "acceptabel, stoer en modieus" is, zegt de stichting. Lil'Kleine weigert de prijs in ontvangst te nemen. Ook rappers Donnie en Boef waren genomineerd en zangers Gerard Joling en Samantha Steenwijk en voetbalster Jackie Groenen.

Bontgirl

Vorig jaar kreeg zangeres Famke Louise de titel. Zij heeft haar houding ten opzichte van bont inmiddels gewijzigd. Zij maakte samen met de Bont voor dieren de documentaire Bontgirl. In die docu gaat ze naar China om met eigen ogen te zien hoe het er daar in de bontindustrie aan toe gaat.

Ruim 20.000 mensen hebben deze keer hun stem uitgebracht, dat kon in de hele maand december.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

annewolf
annewolf22 jan 2020 - 13:56

Roem, bekendheid, geld, een dikke ego maakt blind! Geen bewustzijn of wel maar ach...het zijn maar dieren, wat maakt het uit!!!! Geen respect voor mensen die zo met dieren omgaan!! Ik vind ze kortzichtig en bovenal DOM!!! Wa nu als het hun huisdier betreft, als deze op die manier worden behandeld, lees gemarteld, Nee dan kan dat niet maar ach al die wilde beesten...die voelen niks, toch!!! Grrrrrrrrr.......allemaal....zo niet kloppen!!!