Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dom Bontje 2014: Natasja Froger

  •  
06-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nastasja.jpg
TV persoonlijkheid Natasja Froger is door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2014.
Stemmen
Met een record aantal stemmen is de jaarlijkse internetverkiezing afgesloten. In ruim een maand werden meer dan 20.000 stemmen uitgebracht, een fikse groei vergeleken bij vorig jaar. Natasja Froger kreeg bijna 8000 stemmen vanwege haar jas met kraag van wasbeerhondenbont. Het was het tweede jaar dat ze genomineerd was, vorig jaar gingen designers Viktor & Rolf er met de oneervolle titel vandoor.
Voorbeeld
De tweede plaats was voor Roy Donders, stylist van het Zuiden, gevolgd door actrice Lieke van Lexmond. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Het gebruik van bont in mode roept steeds meer weerstand op. Bekende Nederlanders die bont dragen nodigen dan ook uit tot veel reacties. Vaak weten mensen niet eens dat het bont dat ze dragen van een echt wild dier afkomstig is: de nominatie voor Dom Bontje leidt gelukkig dan ook vaak tot het afzweren van bont.”
Succes
Niet alleen bekende Nederlanders, maar ook winkels en ontwerpers die bont promoten worden door Bont voor Dieren benaderd. Vaak met succes: de lijst van bontvrije winkels groeit met de week.
 
Bron: Bont voor Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.