Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dolfijnenjacht op Faeröer gaat herzien worden na ophef over megavangst

  •  
17-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
471 keer bekeken
  •  
griend_creative_commons.JPG

© Foto: Creative Commons

Eilandengroep Faeröer gaat de traditionele dolfijnenjacht nog eens bekijken. Met die toezegging reageert de regering op de verontwaardiging die deze week ontstond over de dood van ruim 1400 van de dieren. Die waren door jagers een fjord ingejaagd en gedood.

1420 dode dolfijnen


De jacht op de zeezoogdieren is traditie op de 50.000 inwoners tellende archipel in de Atlantische Oceaan. Die staat bekend als 'grindadráp'. Dat daarbij afgelopen zondag zo'n 1420 dolfijnen zijn gedood is wel uitzonderlijk, erkent ook de regering. Dat zijn er ruim twee keer meer dan in heel 2020.

De megavangst zorgde voor veel ophef. Op videobeelden was te zien hoe het strand vol lag met de grote dieren. Non-profitorganisatie Sea Shepherd sprak over barbaarse toestanden. Het gaat volgens de organisatie vermoedelijk om de dodelijkste jachtpartij in de geschiedenis van de eilandengroep.

Premier noemt jachtpraktijk duurzaam


Premier Bardur a Steig Nielsen van de Faeröer, die een zelfstandige status hebben binnen het koninkrijk Denemarken, reageerde donderdag op de commotie. Hij zei dat nog eens gekeken gaat worden wat voor rol de jacht moet hebben binnen zijn samenleving. De premier beklemtoonde wel dat de jachtpraktijk duurzaam is en dat de dieren niet met uitsterven worden bedreigd.

Bron: ANP

Meer over:

dolfijn, faeröer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.