Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dolfijnen in Bolivia_06_07_2007

  •  
06-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_306853.jpg
In een serie van vier reportages doet Vroege Vogels verslag van een dolfijnentelling in Bolivia. De aanwezigheid van zoetwaterdolfijnen zegt veel over de kwaliteit van het rivierwater, die door pesticiden uit de landbouw en kwik uit de mijnen bedreigd wordt.
Vroege Vogelsverslaggeefster Jeannette Parramore maakt deel uit van een expeditie, bestaande uit onderzoekers, journalisten en mensen van het Wereldnatuurfonds uit verschillende landen, die allemaal met dezelfde vraag zijn gekomen: hoe staat het met de kwetsbare natuur in het Amazonegebied van Bolivia.
Vanuit Cochabamba vetrekt de karavaan richting Puerto Villaroel aan de Ichilloririvier. Maar eerst wordt een bezoek gebracht aan het prachtige maar nog onbekende Carrasco Natural Park, dat met 150 vleermuissoorten, meer dan 1000 vogels en 700 vissen een enorme biodiversiteit heeft. Tegelijkertijd wonen er ook indianen, die leven van de jacht en de cocateelt en de eerste toerisisten dienen zich aan.
Bioloog Paul van Damme, oprichter van de natuurbeschermingsorganisatie Faunagua, woont al vijftien jaar in Bolivia en doet onderzoek naar reuzenotters en dolfijnen. Hij vertelt hoe kwetsbaar de natuur is.
Lees ook het weblog van Jeannette Parramore>>
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.