Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dolf Jansen: Klimaatontkenning

  •  
04-10-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
dolf_10.jpg
Een paar weken geleden schreef ik een Troonrede, niet dat epistel dat soepel en bevlogen door onze Oranje voorleesPiet met u werd gedeeld, nee, mijn eigen versie, op verzoek van NRC. Ik kon het niet laten om het geld dat mijn plannen ging opleveren – alle massale belastingontduiking, -ontwijking en –trucs anderzins door Nederlandse bedrijven en multinationals via ons land, echt en definitief aanpakken – om dat geld te laten besteden aan serieuze verduurzaming van dit land, de economie en onze toekomst. En daar dan niet voor de rechter over gaan lopen mekkeren.
Ik kreeg veel bijval, ondermeer van een NRC-lezer van de oude stempel in mijn dorp, die me een schouderklop wilde geven maar daarbij vergat dat ie een opengeklapte nogal stevige paraplu in zijn hand had. Afijn, dit is gelukkig radio en de wonden helen voorspoedig.
Natuurlijk kreeg ik ook veel tegenval, of hoehetheet als mensen je anoniem op twitter of aanverwante media vertellen dat je links, lelijk en niet-grappig bent, dat je gewoon je mond of enig synoniem daarvan moet houden en - ah, ook een inhoudelijke reactie – ‘de PVV tegen klimaatverandering is en er dus helemaal niks aan gaat gebeuren, doorzon-kadaver!’
Ik begreep wat @Bokito666 bedoelde, namelijk dat de PVV ontkent dat er klimaatverandering is, en dat het volstrekt logisch is dat je niks hoeft te doen als er niks aan de hand is. Simpel gezegd: het klimaat hoeft niet weg te wezen, niet op te hoepelen of welke knettergekke variant ook, ik moet mijn mond houden, en alle wetenschappers die bewijzen wat er gaande is ook, en de expeditieleden op allerlei plekken op aarde die aantonen wat er aan het gebeuren is, en die ijsberen helemaal en sinds kort de Paus dus ook. Jazeker, de Heilige Vader, een man die als zijn functie het van hem vraagt moeiteloos in verzonnen verhaaltjes gelooft, staat sinds kort zij aan zij met die tienduizenden wetenschappers, met Greenpeace, met Barack Obama en met mij dus. HIJ vond het bemoedigend dat Obama initiatieven tegen luchtvervuiling ontwikkelt. Waarbij het echt jammer is dat de PVV alles ontkent want dat berooft ons van oneliners als ‘alle Volkswagens vroemvroemvroem het land uit’ en ‘stinkende diesels moeten worden opgevangen in eigen regio!’ Ik denk trouwens dat toen het concept sjoemelsoftware bekend werd Henk Krol direct zijn boekhouder belde en vroeg waarom hij dat nog niet gebruikte. Of Bram Moscowicsz. Of de VVD afdeling Limburg. Of, sorry, ik dwaal af.
De PVV, een politieke beweging met zoals bekend volstrekt transparante geldstromen, zodat u weet of ze worden ondersteund door extreme Amerikaanse Gristenen, dito Zionisten, eng-rechts of Vladimir Putin, die PVV gelooft niet in klimaatverandering.
Ik citeer: Het klimaat verandert, natuurlijk, maar dat doet het altijd. De mens kan de temperatuur op aarde niet een paar graden warmer of kouder zetten.
En: Ondertussen grijpen socialisten de klimaattheorieën aan om te doen wat ze altijd willen: hogere belastingen, schuldgevoel en veel regels, terwijl van alle CO2-uitstoot slechts 3 tot 4 procent veroorzaakt wordt door de mens.
Conclusie: Vooral: geen ‘klimaatbeleid’. Uitroepteken.
Oftewel: de politieke beweging die volgens peilingen de grootste aanhang in ons land heeft zet volledig in op niks doen behalve natuurlijk vasthouden aan een economie en toekomst drijvend op fossiele brandstoffen. Waarbij dan toch twee kanttekeningetjes: al die fossiele brandstof betekent toch echt dat we elke week weer miljoenen overmaken aan Arabische en inderdaad Islamitische machthebbers en olieboeren, en Putin natuurlijk, maar goed, die is net als de PVV heel erg tegen Europa, niet dat ik daarmee wil suggereren dat Vladimir via een slinkse omweg de Partij voor de Vrijheid ondersteunt.
En, twee, dat de opwarming, verdroging, problemen met drinkwater, problemen met voedselvoorziening en extreme weersomstandigheden helaas nieuwe vluchtelingenstromen gaat opleveren, die je dan niet in eigen regio kunt opvangen want die eigen regio is dan of woestijn of oceaan.  
Mocht u n PVVer kennen, ga in gesprek, ga in debat, laat het niet lopen, trek die oogkleppen af en neem desnoods uw stevige paraplu mee. Fijne zondag!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.