Vroege Vogels

Doe mee met de Eindejaars Plantenjacht 2017!

  •  
27-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boterbloem_babohj
FLORON organiseert voor de vierde maal de Eindejaars Plantenjacht. Elke plantenliefhebber kan tussen maandag 25 december en woensdag 3 januari waarnemingen van bloeiende planten doorgeven aan FLORON. Omdat er in de winter weinig naar planten wordt gekeken, is nog weinig bekend over winterbloeiers. Met de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht brengt FLORON hier verandering in.
Stoere planten als straatgras, madeliefje en klein kruiskruid bloeien wanneer het maar even kan, het hele jaar door. Doorbloeiers als scherpe boterbloem, grote ereprijs en boerenwormkruid bloeien na de zomer door tot in de winter, wanneer het weinig of niet vriest. Wanneer het in de wintermaanden streng heeft gevroren, zoeken voorjaarsbloeiers als hazelaar, vroegeling en zandraket naar de eerste de beste kans hun bloemen te laten ontluiken. Als je goed kijkt zijn er ’s winters veel bloeiende planten te vinden!
Na een periode van kou en sneeuw lijkt het weer in de kerstvakantie iets warmer te worden. Hoe gaat de winterflora hiermee om? Ga op plantenjacht en ontdek het zelf! Laat je verrassen tijdens een wandeling in het bos, in het park, op het platteland, of gewoon tijdens een blokje om in de buurt. Wanneer je tijdens de Eindejaars Plantenjacht je waarnemingen doorgeeft aan FLORON, wordt gelijk de kennis over deze winterbloeiers vergroot. Ook wanneer het wandeluurtje naast verfrissing weinig bloeiends heeft opgeleverd, is je (nul)waarneming van waarde.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.