Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doe mee: actie tegen verhoging maximum snelheid

  •  
03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
Het nieuwe kabinet wil de maximumsnelheid verhogen naar 130 km/u. Milieudefensie gaat actievoeren tegen deze plannen. Het verhogen van de maximumsnelheid heeft een heleboel nadelen, denk bijvoorbeeld aan extra uitstoot van vieze stoffen en lawaai en de toename van files. De voordelen beperken zich tot een zeer beperkte tijdwinst voor enkelen die minder is dan het tijdsverlies van velen door de extra files en dat er automobilisten zijn die graag hard rijden.
Milieudefensie gaat, voorafgaand aan de begrotingsbehandeling, met speelgoed autootjes racen op het plein voor de tweede kamer. De begrotingsbehandeling staat nu gepland voor dinsdag 30 november. De nieuwe kamerleden worden uitgenodigd om mee te komen racen en een reactie te geven op onze kritiek.
Wij zijn er zeker van dat onze minister-president Mark Rutte en Melanie Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu mee komen racen. Hoe weten we dat zo zeker? Kom ook, dan zie je hoe dat kan.
Wat : actie tegen verhoging maximum snelheid naar 130 km/ uur
Wanneer : op 30 nov.
Tijden : in de ochtend (exacte tijden hoor je zodra je je hebt aangemeld )
Waar
: In Den Haag op Het Plein voor de Tweede Kamer
Aanmelden : bij Anne Reijnders via vrijwilliger@milieudefensie.nl
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.