Vroege Vogels

Doe mee aan de Nationale Tuinvogeltelling

  •  
18-01-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
tuinvogeltelling.jpg
In het weekend van 26 en 27 januari a.s. organiseert Vogelbescherming Nederland voor de vijfde achtereenvolgende keer de Nationale Tuinvogeltelling. Deelnemers noteren een uur lang alle vogels die zij in de tuin of op het balkon zien. Zij kunnen hun gegevens invullen op de website: www.tuinvogeltelling.nl Aan de hand van alle waarnemingen wordt de ‘Nationale Tuinvogel Top tien 2008 samengesteld.
Houdt u van vogels in uw tuin, op uw balkon of bij u in het park? Dan kunt u meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling 2008. Iedereen met een tuin, balkon of park in de buurt kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen.
Onder de deelnemers verloot Vogelbescherming Nederland een aantal prachtige prijzen, waaronder een verrekijker, vogelgidsen en vogel Cd’s.
Het is niet nodig alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt de deelnemers een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl. Hier kan een vogelposter gedownload worden en treft men allerlei andere informatie over tuinvogels en de telling. De verschillende soorten tuinvogels staan hier omschreven, met afbeelding en met geluid. Het herkennen van vogels was nog nooit zo gemakkelijk! Ook staat op de website een recept voor het maken van vetbollen.
Om zich te verzekeren van vogels tijdens de telling, is het slim om de vogels van tevoren te lokken. Begin daarom een paar dagen vóór de telling op een vaste plek met het voeren van de vogels. ’s Ochtends hebben ze het meest honger en dan zijn ze het actiefst. Het beste moment van voeren en tellen dus. Op de website www.tuinvogeltelling.nl vindt men een recept voor het maken van vetbollen.
Vorig jaar bestond de top drie uit de huismus, koolmees en merel. Nieuwkomer in de top 10 was de houtduif.
Mensen die niet beschikken over internet kunnen hun telgegevens op een kaartje zetten en voor dinsdag, 29 januari sturen naar: Vogelbescherming Nederland, Postbus 925, 3700 AX  Zeist. Gegevens per internet kunnen tot maandag, 28 januari 16.00 uur doorgegeven worden.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.