NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dode vinvis aangespoeld bij Texel

14 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
zee_32.jpg
Medewerkers van het natuurmuseum Ecomare hebben op de Razende Bol, een zandeiland tussen Texel en Den Helder, een dode vinvis gevonden. Dat maakte Ecomare zondag bekend. Het negen meter lange dier was al een tijd dood. Het gaat vermoedelijk om een vrouwtjes dwergvinvis.
Oorzaak
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht gaan proberen de doodsoorzaak te achterhalen. Daarnaast willen ze weten wat het dier gegeten heeft. Dit soort kennis over walvissen in het Noordzeegebied kan helpen deze soorten beter te beschermen.
Dwergvinvissen zijn de kleinste baleinwalvissensoort die in de Noordzee leeft en de enige vinvissensoort die er normaal gesproken voorkomt. Ze hebben een slank, gestroomlijnd lijf met een smalle, driehoekige kop. Ze komen voor in alle oceanen en in de Noordzee.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.