Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dode potvissen waren gezond

  •  
19-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
potvis2.jpg
De vijf potvissen die vorige week waren gestrand op Texel waren kerngezond. Ze hadden een goede speklaag en goede spieren. De universiteit in Wageningen heeft dat dinsdag gemeld.
Wetenschappers uit Wageningen, Utrecht en Texel hebben de dieren opengesneden en onderzocht. De potvissen zijn niet verhongerd, concluderen ze. De maag en dunne darm waren leeg, ,,maar dit mag je verwachten na een paar dagen zwemmen van Noorwegen naar onze kust''. Bovendien is ,,een paar dagen vasten geen enkel probleem voor zo'n dier''.
Korte tijd later werd een dode potvis gevonden in het water tussen Den Helder en Texel. Eerder strandde ook al een groep potvissen op een Duits Waddeneiland. Die behoren waarschijnlijk tot dezelfde familie. Waardoor de zeezoogdieren zijn gestrand, is nog niet bekend.
 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.