NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dode potvissen waren gezond

19 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
potvis2.jpg
De vijf potvissen die vorige week waren gestrand op Texel waren kerngezond. Ze hadden een goede speklaag en goede spieren. De universiteit in Wageningen heeft dat dinsdag gemeld.
Wetenschappers uit Wageningen, Utrecht en Texel hebben de dieren opengesneden en onderzocht. De potvissen zijn niet verhongerd, concluderen ze. De maag en dunne darm waren leeg, ,,maar dit mag je verwachten na een paar dagen zwemmen van Noorwegen naar onze kust''. Bovendien is ,,een paar dagen vasten geen enkel probleem voor zo'n dier''.
Korte tijd later werd een dode potvis gevonden in het water tussen Den Helder en Texel. Eerder strandde ook al een groep potvissen op een Duits Waddeneiland. Die behoren waarschijnlijk tot dezelfde familie. Waardoor de zeezoogdieren zijn gestrand, is nog niet bekend.
 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.