NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Dode potvissen uitgehongerd'

18 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
_dannature.jpg

© Fotograaf: dannature

De twee dode potvissen die ruim een week geleden aanspoelden op het Duitse Waddeneiland Wangerooge, konden nauwelijks aan eten komen. In hun maag zijn enkel delen van een inktvis gevonden. Dat zei de Nederlandse paleontoloog Aart Walen.
Inktvissen
Normaal gesproken bevinden zich wel twintig tot honderd inktvissen, die moeilijk te verteren zijn, in de maag van een potvis. “De potvissen hebben vermoedelijk honger geleden en een tijd op hun eigen vet geleefd”, aldus Walen.
Meerdere aangespoeld
Nog niet eerder zijn op Wangerooge potvissen aangespoeld. Wel zijn de afgelopen tijd in het Waddengebied meerdere potvissen gestrand. Zo strandden vorige week vijf potvissen op Texel. De dieren overleden later op het strand nadat verschillende reddingspogingen waren mislukt.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.