NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dode griend aangespoeld bij Vlissingen

2 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
griend_creative_commons.JPG

© Foto: Creative Commons

Op het strand bij Vlissingen is een dode griend van zo’n 5 meter lang aangespoeld. Het gaat om een volwassen exemplaar, meldt opvangcentrum Ecomare. Mogelijk maakt het dier deel uit van de groep grienden waarvan er vorige maand tien aanspoelden op het strand bij de Noord-Franse havenstad Calais. Zeven daarvan zijn overleden.
Onderzocht
Het kadaver wordt overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daar zal worden onderzocht waaraan de griend is doodgegaan.
Dolfijnachtige
De griend is een grote dolfijnachtige met een opvallend bol voorhoofd die tussen de drie en negen meter lang kan worden. Ze leven in grote groepen, vooral in de noordelijke Atlantische Oceaan, en communiceren met allerlei geluiden. Ze kunnen zestig jaar oud worden.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.