Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dode eik reist naar Den Haag

4 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
vliegtuig_vogels_pixabay

© Bron: Pixabay

Actiegroepen hebben dinsdag een stuk dode eik naar de Tweede Kamer gebracht als protest tegen de uitbreiding van de luchthaven van Lelystad. De dode boom staat symbool voor de schade die laagvliegen vanaf het vliegveld aanricht aan de natuur, aldus de SP, Milieudefensie en actiegroepen tegen Lelystad Airport.

Petitie

Ze overhandigden 1200 handtekeningen en een petitie aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. Die debatteert woensdag met minister Cora van Nieuwenhuizen over de luchtvaart. Het stuk eik werd voor het gebouw van de Tweede Kamer geparkeerd.
Lelystad Airport moet vanaf 2020 vakantievluchten overnemen van Schiphol. Omdat het luchtruim bij de huidige indeling te vol is, is laagvliegen zeker drie jaar nodig. Overheden, natuurorganisaties, actiegroepen en een aantal politieke partijen zijn tegen het laagvliegen. Velen eisen herindeling van het luchtruim voor de opening van Lelystad Airport.
Na de actie werd de boom teruggebracht naar de Veluwe.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.