NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start 26 maart 2021npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dode dieren in de natuur zijn onmisbaar

20 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
dooddoetleven_ARK

Dood doet Leven

© Jeroen Helmer, ARK natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling stelt: Een dood dier vervult de functie van een drukbezocht restaurant, waar honderden andere dieren aan de dis schuiven.  Je kan wel stellen dat dode dieren onmisbaar zijn in de natuur.  Vanaf zondag staan er weer op een aantal locaties camera's om dat proces te laten zien.

Dood doet Leven

In het project Dood doet Leven worden kadavers niet opgeruimd maar juist in de natuur gelaten, om zo aaseters van voedsel te voorzien. In Nederland is het niet gebruikelijk om grote dode dieren gewoon te laten liggen. Maar als alle dode dieren in de natuur worden weggehaald, hebben de soorten die van dat aas afhankelijk zijn het moeilijk.

ARK Natuurontwikkeling werkt hierbij samen met onder meer Staatsbosbeheer en BuitenGewoon. Zo wordt aangereden wild (vaak een ree) naar een natuurgebied in de directe omgeving gebracht.

Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.