Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dit jaar acht wolven in ons land gezien

  •  
24-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf

© Wolf - Bron Pixabay

Het aantal in ons land gesignaleerde wolven staat inmiddels op acht. De universiteit van Wageningen, ofwel Wageningen University & Research (WUR), zag er de afgelopen drie maanden twee die niet eerder waren waargenomen. Het ging om een vrouwelijk en een mannelijk exemplaar. Van de andere zes eerder dit jaar opgemerkte exemplaren zijn in genoemde periode geen meer sporen gevonden.
De vrouwelijke wolf scharrelde rond in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Het moet een nakomelinge zijn van een roedel in de Duitse deelstaat Brandenburg. Het mannetje moet in Friesland, Flevoland en Gelderland zijn geweest en werd eerder in Nedersaksen in Duitsland gesignaleerd. Het dier lijkt nu in Vlaanderen te zijn en daar op te trekken met een wolvin die afgelopen winter ook door Nederland liep.
De vaststellingen worden gedaan op basis van DNA uit bijtwonden bij schapen die slachtoffer werden van een wolf en ook aan de hand van wolvenkeutels.
Bron: ANP

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.