Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dit is mijn hof

7 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Boerengezin

© Boerengezin - Fotograaf Wim Brus

Vijf Nederlandse natuurboeken zijn nog in de race voor de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek. Stuk voor stuk chef d ‘oeuvres. Vroege Vogels besteedt elke week aandacht aan één van deze genomineerde boeken, met mensen die erdoor geïnspireerd zijn geraakt.
Het laatste genomineerde boek is “Dit is mijn hof” door Chris de Stoop. Een boek over verdwijnende boeren, de uitbreiding van de Antwerpse haven en de creatie van nieuwe natuur. Schrijver en journalist Mathijs Deen is vervuld van dit boek, in zijn ogen een heus buitenbeentje tussen de andere genomineerden.

Fotowedstrijd 'boerenleven'

Elke week organiseren we een wedstrijd rondom het thema van het genomineerde boek. Voor wie het boek “Dit is mijn hof” wilt winnen maak een mooi foto van het (nostalgische) boerenleven in Nederland. Fotowedstrijd is gesloten en de winnaar is bekend:
Wim Brus stuurde een foto uit 1964: “Dit is foto's van het laatste jaar dat wij thuis in Voorst (bij Gendringen) werkten met de door 3 paarden getrokken zelfbinder. Ook deze plek in Voorst was werkelijk ' Dit is mijn hof '. Ik heb nu een tuinbouwbedrijf (vooral zaadteelt van groenten en bloemen en enkele medicinale gewassen) in Italie. Met de gelukkige omstandigheid dat ik via biologisch dynamische teelt ook hier dergelijke ' Dit is mijn hof '- idealen kan voortzetten.” 
Boerengezin

© Boerengezin - Fotograaf Wim Brus

Gefeliciteerd! Het boek 'Dit is mijn hof' zal zo snel mogelijk opgestuurd worden. 

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.