Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dit heeft de kamsalamander nodig om te overleven

  •  
27-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Eind februari/begin maart zijn de kamsalamanders actief in de poeltjes in de Ooijpolder met het leggen van eieren. De kamsalamander is verreweg de grootse van onze watersalamanders en kan zo’n 12 centimeter lang worden. De Ooijpolder is een belangrijk gebied voor kamsalamanders in Nederland.

Voorwaarden voor kamsalamander

Wilbert Bosman doet al heel lang onderzoek naar de voorwaarden die kamsalamanders nodig hebben om te kunnen leven. Zowel om zich voort te planten als in hun levensfase op het land. De aanwezigheid van vis is een negatieve factor en de aanwezigheid van bosjes en struiken een positieve factor. 

Verdroging

Een ander groot probleem voor kamsalamanders is de verdroging. De Waal slijt steeds dieper uit en daardoor, samen met de klimaatverandering, worden de binnendijkse uiterwaarden droger.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.