Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Directrice Greenpeace aangehouden bij Shell

  •  
16-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_72.jpg
Greenpeace-directrice Sylvia Borren is vrijdag aangehouden tijdens de actie van de milieuorganisatie bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. In totaal zijn 13 activisten aangehouden door de politie, aldus Greenpeace.
Boringen
Alle actievoerders zijn in de loop van de dag vrijgelaten. De bezettingsactie 's ochtends was gericht tegen proefboringen van Shell in het noordpoolgebied. Borren deed aan de actie mee. ,,Shell presenteert zich als een milieubewuste oliemaatschappij, maar investeert in riskante projecten om de laatste druppels olie uit de aarde te persen'', liet ze weten.
Debat
Na haar vrijlating liet Borren weten in gesprek te willen met Shell. ,,Wie het Noordpoolgebied op het spel zet, is bezig welbewust en voor eigen gewin de aarde kapot te maken. Ik daag de topmannen van Shell uit om publiekelijk met mij in debat te gaan."
Spandoek
Aan het protest deden volgens Shell 70 mensen mee. Een deel blokkeerde de ingangen van het hoofdkantoor aan de Carel van Bylandtlaan. Anderen beklommen het gebouw om een spandoek op te hangen en logo aan te brengen. Enkele weken geleden voerde Greenpeace er ook al actie. Een woordvoerder liet weten dat de campagne tegen de boringen op de Noordpool voorlopig doorgaat.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.