Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Directeur jagersclub aangehouden om lokfluit

  •  
05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
c650e80d7b.jpg
De directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) Douwe Boersma en een medejager zijn afgelopen weekeinde in Friesland aangehouden omdat ze een lokfluit zouden hebben gebruikt tijdens de ganzenjacht, een verboden middel. Dit meldde de Volkskrant dinsdag. Het tweetal ontkende in eerste instantie, maar later gaf een van hen toe de lokfluit in het riet verstopt te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de 46-jarige KNJV-directeur en zijn 73-jarige medejager.
Tijdens een controle in de weilanden nabij de Sudergowei in IJlst hoorde de politie dat jagers gebruik maakten van een lokfluit. Samen met milieuambtenaren wisten zij het tweetal even later op gehoor te vinden.
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek. Boersma kan een boete krijgen, maar moet misschien ook voor de rechter verschijnen. De Jagersvereniging heeft hem tot die tijd op non-actief gesteld. De ereraad van de vereniging moet beslissen over zijn toekomst binnen de KNJV.
In de winter mag op ganzen worden gejaagd om schade aan kwetsbare gewassen te beperken. Als lokmiddel zijn echter (onder bepaalde voorwaarden) alleen lokvogels toegestaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.