Vroege Vogels

Dinodagen in Naturalis

  •    •  
09-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
diplodocus.jpg
In de herfstvakantie word je in Naturalis onder de voet gelopen door dinosauriërs. Van 17 tot en met 31 oktober halen kinderen en volwassenen hun hart op bij de elf extra dino-activiteiten die in het museum georganiseerd worden.
Op de binnenplaats is speciaal een grote zandbak neergezet waaruit kinderen hun eigen fossiel kunnen opgraven. Om deze vervolgens uit te prepareren en mee naar huis te nemen. Bij ‘Doe de dino’ kruipen kinderen, onder leiding van theatermaker Wijnand Stomp, in de huid van een dinosaurus. Verder kun je knutselen, je laten schminken of een digitale dinoquiz spelen. Of breng je eigen dino-object mee naar het museum en plaats hem in het speciaal ingerichte ‘dinomuseum voor één dag’ zodat anderen er die dag ook van kunnen genieten.
Ook de nieuwe dinosaurus die woensdag 30 september voor een live publiek is opgezet, is uiteraard te bewonderen. Deze plateosaurus is een planteneter van bijna zes meter in lengte en werd twee jaar geleden opgegraven bij het plaatsje Frick in Zwitserland
Bron: Naturalis

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.