Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dino's ontwikkelden zich eerder dan gedacht

  •  
06-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dinosaurus.jpg
Dinosaurussen hebben zich wellicht eerder ontwikkeld dan altijd werd gedacht. Dat concludeert een Amerikaans-Pools onderzoeksteam in Proceedings B, het wetenschapsblad van The Royal Society of Biological Sciences.
Het onderzoeksteam analyseerde eeuwenoude voetafdrukken van relatief kleine viervoetige gewervelde dinosaurusvoorvaderen in Polen. Volgens het team zijn die afdrukken vijf tot negen miljoen jaar ouder dan alle eerder gevonden fossielen van dinosaurusverwanten. Dat betekent dat de afdrukken 247 tot 251 miljoen jaar geleden achtergelaten zijn.
Volgens de algemeen geaccepteerde theorieën ontwikkelden de dinosauriërs zich in het triassische tijdperk. Dat tijdperk begon ongeveer 251 miljoen jaar geleden, maar voorheen zijn er nooit fossielen ouder dan 244 miljoen jaar gevonden.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.