Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dijksma wil trofeeënjacht verbieden

  •  
27-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ivoor_15.jpg
De trofeeënjacht op bijvoorbeeld? olifanten en leeuwen wordt als het aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) ligt verboden. Dijksma gaat kijken of er een internationaal verbod kan komen op deze jacht waarbij de jager bijvoorbeeld de huid?, slagtanden? of kop van het geschoten dier mee naar huis neemt.
Wildlife crime
Ook wil ze dat de Verenigde Naties zogeheten 'wildlife crime' gaan erkennen als internationale misdaad, schrijft Dijksma dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. “Stroperij van bijvoorbeeld ivoor en neushoornhoorn is in mijn ogen een misdaad die er toe leidt dat de biodiversiteit en de leefbaarheid van onze wereld worden bedreigd. We moeten internationaal de handen ineenslaan om deze misdaad een halt toe te roepen.”
Cecil
Deze zomer? ontstond veel ophef toen een Amerikaanse tandarts de zeer populaire leeuw Cecil doodschoot in het Hwangepark in Zimbabwe. De jachtpapieren van de man ?bleken? in orde.
Landbouw
Dijksma kondigde eerder al aan dat Nederland van 1 tot 3 maart een internationale conferentie organiseert over de jacht op wilde dieren. Daar moeten de krachten worden gebundeld om 'iconische dieren' te beter te beschermen en te voorkomen dat ze uitsterven. Ook wordt gekeken hoe de lokale economie in landen als Kenia, Botswana en Zimbabwe k?an worden versterkt via de landbouw. ?Door de extra inkomsten uit landbouw neemt de behoefte om te stropen waarschijnlijk af.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.