Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dijksma wil rust rond Oostvaardersplassen

  •  
15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
konikpaarden_-_jokenijenhuis.jpg

© Fotograaf: jokenijenhuis

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil voorlopig niet tornen aan de afspraken over het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.
In de Tweede Kamer klinken geluiden om het aantal dieren in het natuurgebied strikter in de hand te houden door meer jagen toe te staan, maar Dijksma ziet daar nu geen aanleiding voor. Zij vroeg de Kamer woensdagavond om geduld, in elk geval tot er dit najaar is gekeken naar de effecten van de aanpak in het gebied, waar de natuur zoveel mogelijk z’n gang gaat en de mens alleen ingrijpt om te voorkomen dat dieren lijden.
De discussie over die aanpak laait regelmatig op, vooral als de grazers tijdens een strenge winter minder voedsel kunnen vinden en verzwakt raken. Dijksma vergeleek de discussie met ,,Hoekse en Kabeljauwse twisten’’. ,,De experts zijn verdeeld over wat wijsheid is en ook in de samenleving wordt er verschillend over gedacht. Dat maakt dat je het op dit terrein nooit goed kunt doen. Er zal discussie blijven’’, aldus de staatssecretaris. Zij wil de adviezen van de deskundigen die in 2010 onder leiding van oud-staatssecretaris Dzsingisz Gabor naar de Oostvaardersplassen keken niet steeds zomaar bijstellen. Dijksma is wel benieuwd naar de evaluatie later dit jaar.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.