Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Dijksma neemt afscheid van natuur

8 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuut
Dijksma_01.jpg
Sharon Dijksma werd dinsdag beëdigd als de nieuwe staatssecretaris op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ze volgt daarmee Wilma Mansveld op, die opstapte na de harde conclusies uit de Fyra enquete. Dijksma was de afgelopen drie jaar staatssecretaris van landbouw en natuur op het Ministerie van Economische Zaken. Ze is opgevolgd door PvdA kamerlid Martijn van Dam. Vroege Vogels vroeg aan de Nederlandse natuurbeweging hoe Dijksma het de afgelopen jaren heeft gedaan voor de natuur en het dierenwelzijn.
In de uitzending hoort u achtereenvolgens Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood en Dier & Recht, Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, Johan van de Gronden, van het Wereld Natuurfonds, David van Gennip van stichting AAP en Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's