Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dijksma komt later met zoogdierenlijst

  •  
03-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wasbeer_06.jpg
De zogenoemde zwarte lijst van zoogdieren die mensen niet meer mogen houden, gaat toch niet per 1 januari 2014 gelden. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wacht nog op een advies over de voorwaarden waaronder sommige dieren gehouden moeten worden. Ze streeft ernaar de zogeheten positieflijst een half jaar later, per 1 juli 2014, in te laten gaan, meldde ze maandag in de Tweede Kamer.
Van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) mag de operatie 1 jaar worden uitgesteld. Dijksma en een groot deel van de Kamer voelen daar niks voor. Om te voorkomen dat dieren als de wasbeer als huisdier worden gehouden, vraagt de Kamer al 20 jaar om een lijst met dieren die wel thuis mogen worden gehouden.
PvdA, D66, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren (PvdD) zijn tevreden. ,,Wij steunen deze lijst. Sommige dieren als walvis en ooievaar zijn gewoon niet geschikt om te houden'', vindt Henk van Gerven (SP). Esther Ouwehand (PvdD) is blij met de lijst, maar daar mag nog wel een blik op worden geworpen vindt ze. ,,Lama's, kamelen en rendieren zouden nu nog gehouden mogen worden. Dat lijkt ons vreemd.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.