NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dijksma: duidelijkheid over prijs CO2

30 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
uitstoot_auto_02.jpg
Overal in de wereld moet duidelijk zijn wat de uitstoot van kooldioxide (CO2) kost. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) liet op de klimaattop maandag in Parijs weten hier 2 miljoen euro voor vrij te spelen. “Verstoppertje spelen is niet meer mogelijk wanneer CO2 een mondiale prijskaart krijgt.”
Oorzaak
CO2 is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. In Parijs hopen meer dan 190 landen tot nieuwe afspraken te komen om de opwarming te beperken tot maximaal 2 graden.
Alternatief
Als overal voor bedrijven duidelijk is wat de kosten van de uitstoot zijn, kan bijvoorbeeld het verplaatsen van fabrieken minder aantrekkelijk worden, aldus Dijksma in een verklaring. “Bovendien wordt zo sneller gekozen voor alternatieve vormen die geen of minder uitstoot veroorzaken.”
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.