Dierentuinen hebben hun leven gebeterd waar het gaat om de menukaart. In 14 parken zijn snacks op de kaart diervriendelijker geworden. Vorig jaar constateerde Wakker Dier nog dat veel etenswaren uit ,,de dieronvriendelijke vee-industrie'' kwamen.
Zo staan er nu biologische kroketten, frikadellen, gehaktballen en hamburgers van diervriendelijker vlees op de kaart. Ook verdween paling uit de vitrine.
Rode soorten
Onder meer Dierenpark Amersfoort, Artis, het Dolfinarium en de Apenheul serveren inmiddels enkel vis met MSC-keurmerk. Die vis is gecontroleerd op duurzaamheid. Ook Ouwehands, Dierenpark Emmen en Burgers Zoo houden zich voortaan aan de Viswijzer en serveren geen rode soorten meer. Het Dolfinarium voert niet alleen haar klanten maar ook de dolfijnen en andere dieren voortaan met MSC-gecertificeerde vis. Verder schakelde Burgers Zoo over op biologische kaas en de Apenheul, Beekse Bergen en Dierenpark Emmen bieden meer vegetarische opties dan vorig jaar.
Buitenlucht
Wel zegt de stichting die zich inzet voor het dierenwelzijn, dat veel dierentuinen nog eieren gebruiken van kippen die nooit buiten kwamen. Wakker Dier vraagt de parken alle dieren, ook die op de borden van de klanten liggen, buitenlucht te gunnen.