Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Diervriendelijk vlees in de schappen

  •  
19-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rauw_vlees.jpg
De klant krijgt meer keuze bij het kopen van diervriendelijk vlees. Supermarkten en bedrijfskantines willen de verkoop jaarlijks met 15 procent verhogen. Dit staat in een akkoord dat het bedrijfsleven dinsdag heeft gesloten met minister Gerda Verburg (LNV).
De klant kan diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees herkennen aan sterren die de Dierenbescherming daaraan geeft. Daarmee is al ervaring opgedaan. Er zijn supermarkten die kalfsvlees verkopen met het kwaliteitsmerk van de dierenbescherming, andere winkels verkopen bijvoorbeeld eieren of biologisch vlees dat de goedkeuring heeft van deze organisatie.
Bij de productie van dit vlees is rekening gehouden met de behoefte van de dieren. Het kan dan gaan om grotere stallen met meer daglicht en met meer ruimte om te bewegen. Voor duurzaam geproduceerd vlees geldt dat er minder uitstoot van broeikasgassen is of dat er minder fijnstof vrijkomt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.