Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dierproeven wereldwijd taboe bij cosmetica EU

21 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
dierproeven.jpg
Ook cosmetica waarvoor buiten de Europese Unie dierproeven zijn verricht, mogen niet in Europa op de markt worden gebracht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie woensdag geoordeeld.
De Europese Federatie voor Cosmetische Ingrediënten (EFfCI) was namens drie bedrijven naar de Britse rechter gestapt met de vraag of het strafbaar is om ingrediënten van cosmetica die buiten de EU op dieren zijn getest in het Verenigd Koninkrijk te verkopen. Britse rechters schoven het vraagstuk vervolgens door naar het hof in Luxemburg.
Testen op dieren om de veiligheid van cosmetica te waarborgen zijn verboden in de EU, om redenen van dierenwelzijn. Als de verordening zou worden omzeild door het gebruik van resultaten van dierproeven buiten de EU wel toe te staan, zou de doelstelling van de regelgeving ,,ernstig in het gedrang'' komen, aldus het hof.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.