Vroege Vogels

Diergaarde Blijdorp in 2007

  •  
25-01-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_246805.jpg
Dit jaar bestaat de Diergaarde 150 jaar! Reden temeer voor Blijdorp om een feestje te vieren. De Jubileumactiviteiten worden over het hele jaar gespreid met een aantal hoofdmomenten.
In de laatste week van april start een groot publieks-evenement: de Tijdreis. Door de hele tuin heen komen bezoekers tijdmachines tegen die u letterlijk mee terug nemen in de tijd kwa geluid, filmbeelden en totale sfeer.
De Rivièrahal wordt de grootste tijdmachine van het hele evenement. Hier wordt een echte expositie ingericht met veel persoonlijke herinneringen van Rotterdammers aan de Diergaarde. De expo besteedt o.a. aandacht aan de diverse directeuren en hun eigenaardigheden, bijzondere of beroemd geworden dieren, het ontstaan van de Diergaarde als simpel spoortuintje, de ontwikkeling in dierenwelzijn, de gevolgen van het bombardement voor de Diergaarde en de verhuizing naar de polder Blijdorp, maar ook de tuinarchitectuur door de eeuwen heen en de ontwikkeling van het Masterplan worden belicht.

Nieuw in 2007

- ara/ibissenvolière langs de hoofdroute bij het Oceanium. Het verblijf voor de ara's is zes meter hoog en zal in het begin zo'n zestal geelvleugelara's gaan huisvesten. De volière voor rode ibissen is een moeraslandschap waaru doorheen kunt lopen.
- een grote trekvogelvolière (oppervlakte 2000 m2), naast de Oewanja Lodge.
- een Savannehuis als nieuw onderkomen voor de giraffenfamilie. 
- Aan het eind van het jaar komen, als alles volgens planning verloopt, de ijsberen weer terug in een gloednieuw verblijf. Dit maakt deel uit van Arctica, het Jubileumgeschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.