Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Diergaarde Blijdorp gaat bouwen

  •  
30-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_246805.jpg
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam slaat aan het bouwen. Vorig jaar werden in het 'masterplan' van de dierentuin alle plannen al aangekondigd, maar nu gaan de eerste heipalen dan ook daadwerkelijk de grond in. De tuin begint met een nieuw restaurant, waarna een volière, een savannehuis, een kas en een ijsberenverblijf volgen.
De dierentuin, die in 2007 150 jaar bestaat, krijgt het savannehuis en het ijsberenverblijf cadeau voor zijn verjaardag. In het savannehuis komen giraffen, mohrr-gazellen, zebra's, struisvogels en nijlkrokodillen. Het nieuwe verblijf komt langs het spoor te liggen aan de kant van de oude ingang. Met de bouw wordt het Afrika-gedeelte van de tuin grotendeels afgerond. De ijsberen komen aan de nieuwe kant van de dierentuin, vlakbij het oceanium.
Blijdorp was ook van plan om eind 2007 te beginnen met de herbouw van de historische toren die bij de Riviérahal stond. De gemeente zegde daarvoor eerder toe 4,5 miljoen van de benodigde 15 miljoen euro te doneren. Door de bezuinigingen bij de gemeente is dat bedrag niet langer beschikbaar. De toren blijft dus een wens van de tuin, maar zal voorlopig nog niet herbouwd worden.
In de toekomst staat nog meer op de agenda. Zo moet onder meer het Australië-deel gerealiseerd worden, moet het continent Europa voltooid worden en komt de aanleg van een Andes of Rocky Mountains berggebied langs de spoorlijn aan de orde.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.