Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenpolitie zoekt vrouw die pony mishandelt

  •  
03-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_334116.jpg

© Shetland pony gefotografeerd in de Zepeduinen in Burgh-Haamstede op Schouwen-Duiveland.

De dierenpolitie van Noord-Holland is woensdag een onderzoek begonnen naar een erotisch getinte internetvideo waarin te zien is hoe een shetlandpony bezwijkt onder het gewicht van een zwartgeklede vrouw.
Perverse beelden
De politie spreekt van dierenmishandeling en een schokkende inhoud. De dierenrecherche vermoedt dat de perverse beelden in Nederland zijn gemaakt, omdat de vrouw in het Nederlands aanwijzingen krijgt van de cameraman. Nadat het dier door de hoeven is gezakt, rookt de vrouw voldaan een sigaret.
Verwijderd
De politie kreeg woensdagochtend een melding dat de video was te zien op een internationale site. Deze site heeft de video inmiddels verwijderd, maar de politie heeft de beelden veiliggesteld voor het onderzoek. Woensdagmiddag dook de video ook op bij GeenStijl. De politiewoordvoerster heeft begrip voor de heftige emotionele reacties van het publiek, dat er schande van spreekt, maar waarschuwt ervoor geen klopjacht te beginnen op de daders.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.