Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenpartij wil totaalverbod op kattenjacht

  •  
09-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kat_22.jpg

© Fotograaf: Henk57

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat er haast wordt gemaakt met een landelijk verbod op het doodschieten van katten. Nog steeds staan drie provincies de jacht toe, klaagt PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme.
Katten vogelvrij
De partij komt in actie omdat Noord-Brabant als negende provincie tot een verbod heeft besloten. Thieme roept de regering op nu eindelijk met een totaalverbod te komen. Dan mag het ook niet meer in Friesland, Overijssel en Utrecht. Daar zijn wilde katten nog steeds vogelvrij, aldus Thieme vrijdag.

Afgedankt

De jacht met een geweer is bedoeld als maatregel tegen katten in het wild. Ze zijn gedumpt, of ze stammen af van ooit afgedankte katten.
Volgens de Dierenbescherming worden er jaarlijks 8000 tot 13.500 katten afgeschoten, benadrukt de PvdD. Zo’n 80 procent blijkt een huiskat met een eigenaar.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.