Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenopvangcentra halen opgelucht adem

  •  
18-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Egel_pixabay

© Pixabay

De gehele Tweede Kamer steunt het Partij voor de Dieren-voorstel voor een landelijke richtlijn voor vergoedingen aan lokale en regionale wildopvangcentra. Dat betekent dat de minister zo snel mogelijk om tafel moet met gemeenten, provincies en andere betrokkenen om afspraken te maken.

Nauwelijks financiële hulp

Dat is goed nieuws voor alle wildopvangplekken die de afgelopen weken in onzekerheid hebben gezeten over hun toekomst. De meeste opvangcentra krijgen nauwelijks financiële hulp van provincies en gemeenten en zijn volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Bovendien ontbreekt landelijke coördinatie voor de hulp aan wilde dieren. Het gevolg is dat veel wildopvangcentra tevergeefs om hulp vragen bij de lokale overheid en in financiële nood verkeren. Met het voorstel van de Partij voor de Dieren zal de regering zich moeten gaan inzetten om de coördinatie tussen alle betrokkenen te verbeteren en afspraken te maken over financiële hulp.

Opluchting

PvdD-kamerlid Frank Wassenberg: “Dit is een grote dag voor alle wildopvangcentra in Nederland. Na weken van onzekerheid kunnen ze eindelijk opgelucht ademhalen. Wij zullen de aankomende tijd de vinger aan de pols houden en bij de minister blijven benadrukken hoe belangrijk het is deze richtlijn er komt. Wij hebben als mensen de morele verplichting wilde dieren die door ons toedoen in nood zijn te helpen.”

Lees hier meer over de situatie rond de wildopvangcentra en de inzet van de Partij voor de Dieren.

Bron: Partij voor de Dieren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.