Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenliefhebbers in actie op dierendag

  •  
03-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_01.jpg
Enkele actiegroepen die opkomen voor het welzijn van dieren, grijpen Werelddierendag aan om te protesteren tegen dierenleed. Zo komen zaterdag bij de Turkse ambassade in Den Haag actievoerders bijeen om te protesteren tegen de aanhoudende stroom van vergiftiging en mishandeling van (zwerf)honden in Turkije door de plaatselijke overheid.
Ook in landen als Amerika, Canada, Turkije, Frankrijk, Engeland en Zwitserland gaan mensen de straat op voor honden die op inhumane wijze aan hun einde komen. ,,De kracht van de demonstratie ligt vooral in het feit dat in deze landen gelijktijdig wordt gedemonstreerd'', aldus Stichting ActieZwerfhonden.
In Rijswijk is een protestmars tegen het Biomedical Primate Research Centre, waar experimenten worden uitgevoerd op apen. De organiserende Anti Dierproeven Coalitie wil dat het centrum aan de Lange Kleiweg wordt gesloten. Het wetenschappelijk onderzoeksinstituut doet onderzoek naar ziekten die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid.
De organisatie verwacht dat zevenhonderd mensen meelopen in de mars. Er worden zelfs bussen ingezet zodat alle belangstellenden kunnen meedoen. De optocht eindigt bij het grootste apencentrum van Europa waar ongeveer 1100 makaakapen en tweehonderd marmosets gevangen zitten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.