Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Dierenleedplaatjes' tegen kiloknallers

  •  
28-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dierenleedplaatjes.jpg
In de strijd tegen de kiloknallers zet dierenorganisatie Wakker Dier middelen in die supermarkten gebruiken om juist wél veel dieronvriendelijke producten te laten kopen: verzamelplaatjes. Wakker Dier heeft een verzameling dierenleedplaatjes gemaakt die consumenten kunnen sturen aan anderen die dat soort reclamevlees kopen.
'Spaar ze NIET allemaal'
Met een knipoog naar de spaaracties van supermarkten liet de organisatie zes kaarten maken onder het motto 'dierenleedplaatjes, spaar ze NIET allemaal'. De kaarten zijn te vinden op de website van de organisatie.
Wakker Dier registreert sinds begin 2009 alle kiloknallers van de grootste tien supermarkten. Sinds vorig jaar was het aantal kiloknallers al gekelderd van 11 naar 7 per week. Het aantal diervriendelijke aanbiedingen en het diervriendelijke assortiment zijn afgelopen jaar met 73 procent toegenomen, aldus Wakker Dier. ,,Maar een kiloknallervrije week is in de 3 gemeten jaren nog niet voorgekomen.''
ANP
Meer lezen? Kijk op de Wakker Dier-site .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.